17.02.2009, 23:15 | #1 |
Згорів блок запобіжників в моторному відсіку
Всім привіт!
У мене вилетів інтернет на декілька днів, тому не міг відписати про ТАКЕ оперативно Пробіг під 7000 км, одного суботнього ранку просто відмовив електро підсилювач керма. Начитавшись страшилок тут на форумі, вже морально готував себе на війну з гарантійниками з приводу заміни цього підсилювача. Видзвонив через асістанс електрика, розказав про проблему, той, слава Богу, заборонив їхати самостійно до СТО Паритету на Автозаводську, вислав за мною евакуатор. Тут їм мега залік, евакуатор обійшовся безплатно. Здав авто на комп'ютерну діагностику, мене попросили піти попити каву. Десь через годину, до мене підходить приймальник і просить піднятися на верх і заповнити заяву на гарантійний ремонт. На моє питання, що з авто, мене мовчки підводять до моторного відсіку і показують вигорілі з'єднання входу силових кабелів. Поганий контакт (там є три гайки зверху, які наші скручувальники ще затягують, і три приховані гайки з нижнього боку до яких їм руки, мать їхню, не доходять), холодна погода і використання всіх засобів обігріву в авто призводять до великої сили струму через них, і посиленого виділення тепла, та, не доведи Господь, до загоряння авто. Зараз спробую скинути фото з телефона і сюди прикріпити. Сподіваюсь це комусь допоможе уникнути такого. Перевірте в себе акумуляторний блок, блок запобіжників моторного відсіку та салонний блок на можливі оплавлення і т.п. На рахунок запаху, не обманюйте себе, у мене взагалі не пахло паленим, ніякого запаху не відчував ні я, ні моя дружина, яка зараз особливо чутлива до запахів - чекаємо на поповнення, перевірте у себе ці три місця, в Паритеті сказали що я вже не ПЕРШИЙ!!!!!! |
|
Скажи форуму спасибо :))
|
|
17.02.2009, 23:22 | #2 |
Ответ: Згорів блок запобіжників в моторному відсіку
|
|
18.02.2009, 10:51 | #3 | |||||||||||||||||||||||
Ты не первый, но за подробную информацию большое спасибо, так как, на мой взгляд, качество сборки и предпродажной подготовки стало хуже. А такой дефект может привести не только к обплавлению блока предохранителей, но и к возгоранию. Так что если кто не хочет иметь таких проблем, нужно обращать на это внимание и если самому не вмоготу, то на ТО. По моему, даже в ППР электрооборудования закладывается переодическая проверка затяжи клем. |
||||||||||||||||||||||||
18.02.2009, 21:19 | #4 |
Знав би прикуп, жив би в Сочі
Вже знайшов цю тему, все перечитав, та тільки одного не зрозумів, чому її модератори не приліпили на найвиднішому місці і не позначили червоним. Це не просто різний розмір коліс, що може призвести до проблем на великій швидкості, а дуже вагома причина потенційного загорання в будь-який момент. Добре що у мене дизель - дизпаливо не таке летке і схильне до займання, а уявіть собі бензинове авто. Оскільки проблема настільки масштабна, то, думаю, що всі одноклубники мають знати про таку "фічу" нашого авто, і хоча б раз заглянути під цю кришку та перевірити чи немає слідів оплавлення коробки та ізоляції проводів. Про мою проблему - сьогодні передзвонили і сказали що запчастина буде в Україні через 1,5 місяці. Але оскільки я вже не перший, то інженер Тимофій знайшов серед пошкоджених коробок одну, яка після обробки напильником ще може виконувати свою пряму функцію. Так що вже на колесах, нам якраз завтра треба було везти дружину на узд. Сьогодні після кількох годин активного викристання ще раз заглянув під капот, перевірити з'єднання кабелів, все в порядку. Так що через півтора місяці я думаю, що суміщу ТО-1 і заміну проводки |
|
19.02.2009, 01:32 | #5 |
|
|
19.02.2009, 21:59 | #6 |
был на алексе в макеевке, помня о своём подобном приключении, решил спросить про блок у них!
мне сказали: при предпродажке, зная эту проблему на срди, они обтягивают клемники. но даже после протяжки к ним обращались снова! нужно хорошенько этот узел рассмотреть и подумать как можно 1 раз и надолго решить проблему раскручивания силового провода! |
|
20.02.2009, 16:07 | #7 |
|
|
23.02.2009, 01:17 | #8 |
Сьогодні знайшов кабель до телефону, перекинув фотографії. Звертати особливу увагу слід на входи силових (товстих) кабелів. Збірка - ЛуАЗ, але мені здається що це конструктивна проблема, клеми силових кабелів не мідні, вони легко окислюються і проблема буде виникати знову
|
|
24.02.2009, 14:26 | #10 |
О! Теперь я понял, о чем речь - надо будет туда заглянуть. Спасибо, zvaldemar !
|
|